bingo-kirkenEt av de mest populære spillene i norsk historie er uten tvil Bingo. Dette er et spill vi finner nesten overalt. I mange mindre bygder i landet vårt er det vanlig at man spiller på radioen. Da leses numrene opp av en oppleser på radioen og hvis du vinner ringer du inn på direkten for å informere radioen om at du har den vinnende blokken. Noen steder finner man også radio-haller hvor du kan spille i et sosialt miljø med en rekke andre spillere.

Det du kanskje ikke visste er at man kirker i det norske land arrangerer bingo for sine medlemmer. Det er kanskje mer populært med bingo i kirken i Danmark, men også i Norge er det mange kirker som har bingo-spill på utvalgte dager for å involvere medlemmer i sosiale sammenkomster. Noen ganger går overskuddet til kirken selv, mens noen kirker gir penger til veldedighet.

Mange spør seg om dette er riktig. Er ikke bingo et pengespill? Det er faktisk slik at bibelen ikke fordømmer gambling. Den fordømmer en kjærlighet til penger som overgår alt annet.

At penger fra pengespill går til veledighet er heldigvis ikke uhørt i Norge, men ovveraskende nok var dette også tilfelle når Norges første NM i poker fant sted. Da det Norske Pokerforbund kunngjorde at NM skulle bli holdt i November ga de også nyheten om at overskuddet skulle gå til Blodkreftforeningen.

Endel casinoer på nett gir også penger til veldedige formål – dette er derimot er mer uvanlig.

Men det er viktig å passe seg for å ikke la seg bli revet med, og å alltid spille forsvarlig. Dette gjelder også når man spille bingo – selv om man på mange måter kan si at det å gi penger til veldedighet og mennesker som trenger det er noe som bibelen absolutt oppfordrer til.

Derfor er kanskje kirken et flott sted å spille bingo siden det hele er kontrolert, sosialt og gir indirekte til andre. I kirken blir man også minnet på hva som faktisk er viktigst i livet, og at bingo kun er underholdning.