Moderne tider og økonomisk vekst kan øke risikoen for at vi faller for en rekke synder. Fråtsing er én av de mest prominente. Overforbruk av materielle goder er et stort samfunnsproblem, der de velstående forsyner seg med varer de ikke trenger, mens de fattige sliter med å overleve. I Norge er vi generelt sett heldige, og det er vår jobb som kristne å spørre oss selv hvorvidt vi virkelig trenger alt vi kjøper, eller om vi kjøper en bestemt vare ut av ren grådighet. Er det noe vi kunne ha brukt om igjen i stedet for å kjøpe nytt, er dette en bedre løsning.

Misunnelse

Misunnelse stammer fra et overfladisk ønske om å bli sett på en bestemt måte, som ofte stammer fra overfladiske forventninger knyttet til ens liv. Denne synden vokser fram av forfengelighet, og går ofte sammen med sjalusi. Ingenting godt kan komme fra sjalusi og misunnelse. Et liv uten fristelser, fritt fra tobakk, alkohol og andre skadelige fristelser er å foretrekke. Menneskekroppen er skapt for å bli godt ivaretatt og ikke skjendet av fristelser som er skadelige for helsen. Et godt råd er å holde seg unna miljøer der man kan bli utsatt for slike fristelser, og leve et liv omringet av positive innflytelser.

Forfengelighet

Den digitale verden byr på tonnevis av innslag som fremmer forfengelige tendenser og livsstiler. Det oser av usannheter og redigerte bilder som bygger på forfengelighet i sosiale medier. Det beste rådet er å holde seg unna slike miljøer, samt reflektere og vise takknemlighet over livet man lever. Livet er Guds gave, og man bør ikke ta det for gitt. Spesielt er det viktig å videreformidle dette budskapet til dagens ungdommer som er spesielt utsatte for den digitale verden. De unge utsettes for idealer som ofte er oppnåelige. Dette kan videre by på usikkerhet og dårlig selvbilde. Det er de foresattes jobb å snakke om dette med ungdommene.