Mosegrodd gravstein

Mosegrodd gravstein

En gravstein vil med tiden bli preget av naturlige forurensningsfaktorer som mose og grønske. Steinen blir gjerne som ny etter vask og rens, samt eventuelt oppfriskning av navn og ornamenter. Torgard Monument utfører alt av nødvendig vedlikehold og bearbeiding av eksisterende gravsteiner. De utfører en del av vedlikehold på kirkegården, når det trengs så tar de med gravstenen til verkstedet på Åsen og utfører arbeidet der. Gjør også oppretting av skjeve gravsteiner, bolting av gamle gravsteiner er også i sortimentet, samt salg og montering av lykter, vaser og bedplater. De  utfører også omsliping av eksisterende gravsteiner. Omsliping av et gammelt gravmonument er gjerne en del rimeligere enn å kjøpe en ny gravstein.

Torgard Monument utfører også alt arbeid ved å få laget gravstein av en egen naturstein. Du kan ta med steinen til verkstedet på Åsen, slik at man kan se på den sammen og finne de beste løsningene som trengs. Når bearbeiding  lager også sokkel som står i stil med natursteinen. De er også behjelpelig med montering av gravsteinen på kirkegårder.

Et tips vi har fått er å vaske gravsteinen med en børste eller svamp fuktet med salmiakkvann. Andre sier også at eddik skal kunne fungere slik at lav og mose ikke vil trives med å vokse der. En kan også rense en gravstein ved å bruke klorvann. Spraye dette på gravsteinen og la det stå i noen minutter, så vask eller skrubb med en litt stiv børste. Vær da forsiktig med gullskrift eller skrift i lakk. Gjenta dette til steinen er helt ren.