Eller litt spøkefullt kan man spørre om hvor mange bibelvers hunden din klarer å gå, ingenting er bedre for å resitere eller pugge bibelvers enn en god og lang gåtur. 😀

Man har ventet på at hunden skal komme hjem, man kjører håpefull bort til selgeren av hunden. Putter en søt valp inn i et nyinnkjøpt hundebur og så skal man gå tur med hunden. Så kommer det store spørsmålet, hvor langt kan en hund egentlig gå? Dette skal vi prøve å svare på i denne artikkelen.

Som du kanskje forventer så finnes det ingen fasitsvar på hvor langt hunden din kan gå. Det kommer an på flere faktorer og kanskje den største faktoren er rasen på hunden din. Derfor anbefales det at man alltid før man kjøper hund leser seg godt opp om rasen. På den måten så kan du finne en hunderase som passer ditt behov og forventninger som du måtte ha i forhold til distanse på turer. Det er veldig mange som bommer her når de skal kjøpe seg hund. De kjøper seg en hund som ser veldig søt ut, men glemmer at de ønsker å ta den med seg på tur. Andre kjøper en hund som krever å gå masse tur når de ikke ønsker å gå mer enn i noen 100-meters omkrets fra boligen. Det er derfor veldig viktig å velge riktig hunderase som passer din livsstil.

Mens hundens rase delvis kan diktere hvor langt hunden din kan gå, kan andre faktorer også påvirke distansen. Eldre hunder trenger vanligvis mindre trening enn yngre hunder, og fysiske problemer som leddgikt kan også redusere mengden fysisk aktivitet som hunden din kan håndtere.

Vurder også om du lar hunden gå i bånd eller lar ham løpe fri under turen. Hvis hunden din er fri til å løpe og gjøre som han vil, vil han sannsynligvis løpe fremover og deretter løpe tilbake til deg gjentatte ganger og dekke mye mer grunn enn du gjør. På den annen side, hvis hunden din er i bånd, vil han gå like langt som du gjør, noe som betyr at du kanskje trenger å gå lenger før han begynner å føle seg trøtt.

Hvis du tvinger hunden din til å gå mer enn det som er godt, særlig mens den er valp, så kan den få aversjon mot gåturer, hvis hunden må være med, ta heller bilen på de lengste turene, og ikke glem å kjøpe et godt hundebur til turen. Et godt hundebur sikrer hunden din i bilen.

Til slutt så er det viktig å huske på du må alltid vurdere din hund. Det finnes unntak i alle raser og derfor bør man alltid vurdere sin egen hund. Hvis du er usikker på hvor langt din hund kan gå så prøv deg frem men ikke press hunden din unødvendig. En glad hund er viktig for både deg og hunden!