Mange spør spørsmålet «Hvorfor blir noen relgiøse», dette er et svært vanskelig spørsmål, da mange har forskjellie grunner til å tro på kristendommen,buddismen eller Koranen. Men det finnes en felles grunn til at vi mennesker blir relgiøse. Vi har gått litt i overflaten på nettopp hvorfor noen blir relgiøse.

Vi mennesker har et behov for å forstå ting, hvordan ble verden til?Hvorfor ble det sånn? Hva er jeg? Bare tenk deg spørsmålene fra et lite barn når de er så nyskjerrige. Den samme iveren har mennesker hele livet bare i forskjellig grad. Vi ønsker å vite svarene, vi liker å tro at vi vet svarene. Det er nettopp dette som skiller mennesker fra andre dyr. Alle ting rundt oss har kommet fra et spørsmål, tingen du ser på er svaret på spørsmålet. Biblen er på en måte menneskenes svar på hvorfor vi er her og hvor vi skal.  Vi søker hele tiden til svar og trygghet. Biblen og kristendommen gir kristne både svar og trygghet mens for muslimer gir Koranen svar.

Så hvorfor blir man kristen? Jo fordi du jakter på svar og trygghet, du søker deg til en trygg plass. Så spør du kanskje men hva med de som ikke tror på noe? Her tar du feil, det finnes ikke noen som ikke tror på noe. Det finnes de som tror at et liv etter døden ikke er svaret på spørsmålet. De tror ikke det er noe liv etter døden, det er det de tror på. Så neste gang du møter en person som ikke tror på Jesus, ikke spør «Hvorfor tror du ikke på noe» spør heller «Hvorfor tror du på det»!