Fra man er liten får man høre at de som ikke tror på gud kommer til helvette, men er dette riktig?Og i så fall hva hvis man tror på Gud i sitt siste sekund? Det er noen tanker som mange gjør seg igjennom livet. For uansett om man er kristen eller ikke så vil man alltid tenke, «hva hvis det er noe etter døden». Vel ifølge en undersøkelse som ble gjort i 2005 så trodde flertallet av norske prester ikke på helvete. Men da kommer spørsmålet, hva får man igjen for å tro på gud da?

Dette er ikke spørsmål jeg eller du skal svare på, men dette er bare tanker om kristendommen som jeg ikke får helt til å falle på greip. Er det slik at kristne for gourmetmat i himmelen mens de som ikke er kristne får vann og brød? Eller er det åpen bar for kristne i himmelen mens de som ikke trodde på Gud må betale for drinkene?

Men så kommer spørsmålet mitt da, hvordan skal jeg velge riktig. Må jeg leve i uvissheten helt til den dagen jeg går i grava? Jeg trodde nemlig at prestene hadde en kontakt med Gud og kunne lære oss om den. Akkuratt i skrivende stund så skulle jeg ønske at prestene var telefonselgere som kunne love meg både det ene og det andre skrevet på papir. For hvis jeg ikke kan synde her på jorden så vil jeg da ha noe igjen for det, vil ikke du?

Nei inntil noen gir meg en kontrakt med Gud så skal jeg faktisk synde når jeg føler får det, be en aftenbønn når jeg føler får, gå i kirken når jeg føler får det. For da har jeg ihvertfall skapt litt tvil som jeg håper Gud kan ta i betraktnning.