I Norge så er kristendommen traus, sorry til alle mine medmennesker. Men istedenfor å gjøre kirken til noe kult og gøy så har man faktisk gjort den om til noe traust. Selv er jeg kristen, men jeg har vanskeligheter for å  forstå den norske måten å fortelle en så spennende historie på. Faktisk så bygger kristendommen på Biblen som faktisk er en spennende historie, selv for mennesker som ikke er kristne. Så hva gjør vi feil og hva kan vi gjøre bedre?

Se til USA for eks. hvor det rett og slett er kult å si «JEG TROR PÅ JESUS», sier du det blant ungdommer i Norge så vil de aller fleste rynke på panna og si «AT HAN GIDDER». Nei nå er det på tide at vi spriter opp kirken med litt liv. La oss fortelle historien om Jesus, Moses og de 3 vise menn på en spennende måte. La oss sprite opp de gode gamle salmene med litt populær musikk. Og så kommer vi til det såre punkt, kirken skal være et sted for alle? Så hvorfor lar vi homofile og lesbiske stå ute i kulden, nei jeg skal være enig i at dette kanskje ikke var det som Jesus hadde tenkt når han levde. Men hvor mange år siden er det? Han hadde vel heller ikke trodd at folk skulle sitte å lese biblen på en Ipad? Poenget er at tiden forandrer seg, menneskene forandrer seg men kirken i Norge har ikke forandret seg.

Det er på tide at vi troende våkner opp fra boblen våres og tar fatt på utfordringene. Mange nordmenn tror på gud men de tror ikke på kirken? Jeg skal helt ærlig si at jeg kan ikke klandre dem. Det er nemlig en veldig kjedelig og traus kirke vi har. Vi må engasjere, involvere og ikke minst vise at vi er der for alle.