Som kristen, så kan man ha et behov for at ens livssyn og verdier avspeile seg i ens hjem. Heldigvis er det mange smakfulle måter å la ens religiøse overbevisning inngå som en konkret del av hjemmet, uten at det blir prangende. Her finner du inspirasjon til, hvordan kristendommen blir den stilmessige røde tråd i hjemmet ditt.

Få kristen kunst opp på veggene

Igjennom tiden, så er det skapt stor kunst, med motiver fra den kristne historien. Om det er det siste måltidet, eller skapelsen av Adam og Eva, så finnes det et stort utvalg av malerier og plakater, som du kan pryde hjemmet ditt med. Det finnes derfor utallige muligheter, for at du kan få kunst fra bibelen, og den kristne historien, inn som en naturlig del av hjemmet ditt. Det kan være at du har en yndlingspassasje i bibelen, som du ønsker å vise frem, eller at det er et bestemt motiv, som gir mening for deg. Uansett, så finner du massevis av kristen kunst, som er klar for å komme opp på veggen, hjemme hos deg.

Mange kristne, velger også å skape en eller annen form for alter i hjemmet sitt. Det kan være med bilder av Jesus, samt et kors og noen levende lys. Det er ikke alltid det skal så mye til, for at du kan få en ærbødig og respektfull stemning i hjemmet. Hvis du ikke kan finne rom i budsjettet, til å få skapt den stilmessige forandring, som du ønsker, så kan du heldigvis søke hjelp i alternative finansieringsmuligheter. Finn minilån online, og få råd til akkurat den kunstplakaten, eller altertavlen, som du ønsker deg. Her kan du lese mer om minilån.

Fyll huset med kristne sitater og ordtak:

Fyll bokhyllen med kristen litteratur

Når du har fått kunst opp på veggene, så er det på tide å fylle bokhyllen opp, med åndelig føde. Heldigvis så finnes det et stort utvalg av spennende kristen litteratur, som du kan dykke ned i. For mange, så er det interessant å ha flere versjoner av bibelen, stående i bokhyllen, men det kan også være spennende å se nærmere på litteratur som tar for seg gudstro og gudslengsel i litteraturen.

Det finnes håndbøker i kristendom, men det finnes også bøker som ser på kombinasjonen med politikk og kristendom. Og hva med å se på kristendommen i et større perspektiv, for eksempel i en bok om global kristendom. Med et bredt utvalg av forskjellige former for kristen litteratur, så vil bokhyllen hjemme hos deg avspeile både verdier, interesse og livssyn. Og den vil selvfølgelig samtidig også alltid være klar med en meningsfull leseopplevelse.

En annen måte å la kristendommen stå som en stilmessig rød tråd i hjemmet, er ved å la figurer av engler bli en del av interiøret. Det finnes flere nettbutikker som har slått seg frem som forhandlere av interiør med et kristens budskap. Du kan derfor finne flere vakre englefigurer, og andre produkter som avspeiler troen, online.

Faktisk finnes det også flere spennende kristne kunstnere, som utelukkende arbeider med å skape kunst med et kristent budskap. Hvis du virkelig ønsker noe unikt til hjemmet ditt, så kan du inngå et samarbeid med en av disse kristne kunstnerne. Hvis økonomien er en utfordring, så kan du alltid se på muligheten for å låne pengene.