Hva sier bibelen om onani?

Som menneske går vi gjennom mange følelser og opplevelser i løpet av livet, ja bare i løpet av en dag. I puberteten opplever vi for eksempel at kroppen og sinnet går gjennom en stor forvandling. Vi forandrer oss og blir voksne. Disse endringene kan oppleves som voldsomme og noen ganger føles litt skumle. Her kan man også føle på følelser som lyst, noe man også vil føle på gjentatte ganger i livet. For flere voksne som er kristne, kan onani forbindes med skam og skyldfølelse. Vi støter borti nettsider som Lovebuddy, hvor man kan bli kjent med en hel verden av sexleketøy. Noen kan få følelsen av at det å onanere er syndig, men hva sier Bibelen egentlig om emnet?

Blir ikke omtalt i bibelen

Onani blir ikke nevnt som en synd i Bibelen. Faktisk skriver Bibelen ikke noe om det å onanere eller masturbere. Det nærmeste man kommer emnet onani, finner man i 1. Mosebok, Kapittel 38, 4–10, hvor historien om Onan, som lot sin sæd gå til spille, blir fortalt. I Bibelen blir denne hendelsen ansett som en synd, fordi Onan ikke ville bli far i sin brors navn. Det kan derfor være vanskelig å ta stilling til hva som er rett og galt når det gjelder onani.  

Noe man kan ha i bakhodet er at når bibelen ikke sier noe om at onani er en synd, burde man heller ikke gjøre det til en synd. Dette gjør bare at man kan få et usunt forhold til kroppen sin, at skammen bare vokser seg større, noe som til sist kan påvirke den psykiske helsa. På den andre siden forteller Bibelen om urene tanker. Onani blir dog ikke ansett som en uren tanke. Flere kristne mener at urene tanker er meget større enn at man onanerer. Her mener flere at det er viktig å komme til bunns i hvilke urene tanker man har, og hva de skyldes.  

Et synspunkt på onani

Noen kristne mener at man skal spørre seg selv om hva man vil oppnå ved å onanere. Med det betyr det å se onanien i en større sammenheng og med hvilken hensikt man gjør det. Onanerer man som avlastning eller for å få vekk vonde tanker? Eller er det bare av ren lyst? Som med alt annet, mener man at det er viktig å ha et sunt forhold til onani, hvor man blir kjent med seg selv og sin egen kropp. Noen påstår også at onani kan også føre ektepar tettere på hverandre og skape nærhet, noe som kan gjøre ekteskapet bedre.