Kristne har lang tradisjon når det kommer til det å reise. Om ikke nødvendigvis på ferie med venner eller barn, så finner man helt tilbake fra Bibelen og Det gamle testamentets tid, historier og fortellinger om hvordan de troende stadig var på reise. Nå blir det vel strengt tatt litt feil å si at det var de kristne som reiste i Det gamle testamentet, siden de kristne først dukket opp i Det nye testamentet, men dere skjønner hva vi mener. Og i Det nye testamentet er det i hvert fall mange fortellinger om for eksempel Apostlenes mange reiser.

Og historiebøkene forteller også mange religiøse reiser videre oppover gjennom historien. Her kan jo nevnes korstogene, eller hvorfor ikke se til vårt eget land og Olav den Hellige og hans menn under kristningen av Norge. Pilgrims-rutene gikk over det meste av Europa for ikke snakke om misjonærenes reiser over hele verden, noe som fortsetter den dag i dag.  Men denne type reiser kalles jo ikke akkurat ferie.

Kristne reiser i dag

Enten du er på reise som misjonær eller bare rett og slett på ferie for å finne ut mer om den kristne tro og kultur, er det nok på mange måter lettere i dag enn det var før i tiden. Med reiseforsikring, billetter, og litt ønsker om hva du vil oppleve, i orden, kan du i løpet av kort tid bevege deg over hele jorden. Og avhengig av økonomi og hensikten med turen, kan du bestemme standarden selv.

Hvor skal man reise?

Vel, det er mye å velge i, både når det kommer til formål med reisen, hva du ønsker å oppleve og ikke minst hvor du ønsker å reise. Vi skal i denne artikkelen ta utgangspunkt i at det er en ferie du skal på og at du vil oppleve kristen kultur og historie.

Og i så måte står vel en reise til Israel høyt på manges ønskeliste. En reise hit for å kunne se og oppleve kristendommens vugge må jo være noe som overgår alt annet. Men nå er det jo sånn at Israel ligger i en del av verden det ikke alltid er like trygt å reise i, så før du bestiller en slik reise kan det være lurt å sjekke utenriksdepartementets reiseråd. Husk også at reiseforsikringen din kan ha begrensninger i hva den dekker, og sørg for ha en solid reiseforsikring før du reiser.

Det finnes jo også mange andre steder hvor du kan oppleve mye kristen historie og kultur. En tur til Roma bare for å nevne et eksempel. Et annet kan være Irland eller Øst-Europa hvor du kan studere veldig gamle kirker.

Og en reise kan gjøres med innebygget trim, som en sykkelferie, eller gåferie, man trenger ikke bruke bil, tog, fly, buss eller andre motoriserte kjøretøy. Så det er bare å velge på øverste hylle. God tur.